Niekedy sa nám stáva, že nie sme k svojim odtokom veľmi šetrní. Máme pocit, že odtoky fungujú ako odpadkový kôš. Čo spláchneme v záchode alebo v dreze sa nejakým spôsobom niekde v čističke odpadov odfiltruje a spracuje. Je to však mylná predstava. Niekedy veci nefungujú presne podľa našich domnienok. V prvom rade si treba uvedomiť, že čističky odpadov sú primárne stavané na prijímanie biologických produkcií z domácností. Niektoré väčšie a vo vode nerozložiteľné častice sa dokážu zachytiť vo filtri, niektoré sa však zachytávajú na vnútornej stene odpadových potrubí už na ceste z vašej domácnosti.

Kanal

Zároveň niektoré chemikálie, ktoré v odpade taktiež končia, negatívne pôsobia na proces čistenia odpadových vôd, keďže sa na to využívajú biologické formy čistenia. Taktiež odpady vo forme mastných zvyškov jedál a použitého oleja nerobia dobre kanalizačnému systému, pretože vytvárajú na potrubí mastný film a ten sa stáva magnetom na ďalšie a ďalšie nánosy špiny. Potrubie sa stáva menej priechodným, až sa nakoniec môže úplne zablokovať. A to spôsobí nemilé komplikácie pre nás samotných. Tejto skutočnosti sme si nie vždy úplne vedomí, keďže žijeme v presvedčení, že veľa vecí, ktoré končia napríklad v záchode, sú vo vode ľahko rozložiteľné. Ako napríklad vlhčené obrúsky, odličovacie tampóny a podobne. Tie však, na rozdiel od toaletného papiera, nie sú na likvidáciu spláchnutím v záchode prvotne vyrábané. Vlasy tiež vedia narobiť nemalé problémy, najmä ak sa časom nahromadí riadna kopa.

Zachod

Ak sa už ale nehoda stala a vy ste skončili s nefunkčným, zablokovaným potrubím, pomoc je ľahká. Krtkovanie je metóda špeciálne určená na čistenie potrubí. Zároveň si týmto spôsobom môžete dať vaše potrubia preventívne skontrolovať a prečistiť. Krtkovanie v celom západnom Slovensku, vrátane kratkovania Senec, zabezpečuje ab-krtkovanie.sk. Najnižšie ceny a špičkový servis. Krtkovanie Senec je k dispozícii ako prvá pomoc pre vašu kanalizáciu v Senci a okolí.

Mohlo by se vám také líbit: