Je tomu len pár mesiacov, čo na Slovensku vznikla nová spoločnosť Callivederci. Táto spoločnosť poskytuje celkom praktické a zaujímavé služby známe ako carsharing, čo v doslovnom preklade znamená zdieľanie automobilov.

půjčovna

•         Aký je zmysel tejto novej služby?
Auto sa stáva pre dnešnú dobu nevyhnuteľnosťou, ale zároveň sa hodí poukázať na fakt, že taký priemerný človek využíva svoje auto možno len jednu hodinu denne. Je to trochu málo v porovnaní s tým, koľko ho stálo peňazí a nevraviac o splácaní poistky. Vlastne priemerný dospelý človek s nedostatkom voľného času svoje auto väčšinou využíva iba na bežné veci spojené s pravidelnými povinnosťami. Čiže odhadom na tú jednu hodinu denne, mnohí dokonca ešte menej. Služba carsharing by mohla priniesť revolučné a praktické riešenie.
Carsharing funguje na spôsob ponuky slušného počtu odstavených áut na konkrétnych parkoviskách. Zákazník si môže rezervovať auto v určitý čas na určitom parkovisku s tým, že ho po potrebnom využití vráti následne späť.

auto

•         Odkiaľ berie spoločnosť autá na prenájom?
Poskytované autá sú bežné automobily, ktoré poskytnú dobrovoľní majitelia, ktorým bude samozrejme zaplatené. Spoločnosť poskytujúca carsharing je vlastne sprostredkovateľom medzi majiteľmi áut a potencionálnymi zákazníkmi, ktorí budú automobil momentálne potrebovať. Spoločnosť si z poplatku zoberie svoju províziu, pričom za majiteľov vybaví aj poistné. Vyzerá to byť výhodné riešenie najmä pre ľudí, ktorí svoj osobný automobil nevyužívajú často a takýmto spôsobom si môžu privyrobiť. Ocenia to ale aj osoby, ktoré mávajú problémy zohnať odvoz. Vlastne v tomto prípade nepôjde len o odvoz, ale aj o možnosť auto šoférovať a využiť ho k ľubovoľným účelom.

garáž

•         Vo svete je táto služba bežná
Carsharing odštartoval v USA, no kvôli svojej efektivite sa postupne dostal i do Európy, kde sa teší svojej popularite. Tento rok prišiel čas i na Slovensko.  

Mohlo by se vám také líbit: