Svrbenie
Svrbenie je jedným z najuniverzálnejších prejavov alergií u domácich zvierat. Svrbenie môže byť lokalizované alebo zovšeobecnené. Niektoré zo spoločných oblastí, ktoré sú postihnuté, zahŕňajú končatiny, tvár, uši, podpazušie a zadné končatiny. U zvierat s alergiami sa často pozoruje hrýzanie, olizovanie alebo poškriabanie na týchto miestach, čo vedie k zápalom kože a vypadávaniu srsti. Psy a mačky trpiace ťažkými alergiami môžu traumatizovať svoju pokožku, čo vedie k otvoreným vredom a infekcii. Hľadanie veterinárnej starostlivosti na začiatku svrbenia je dôležité, aby zvieratá boli v poriadku a zabránilo sa kožným infekciám.

ováčk

Opuch tváre
Vidieť domáceho maznáčika s opuchnutou tvárou spôsobuje pre majiteľov aj alarm a tieseň. Na papuli, ušiach a okolo očí sa môže vyskytnúť opuch. Zmena vzhľadu domáceho maznáčika je dramatickejšia a znateľná u domácich zvierat s krátkou srsťou. Oblasti, ktoré sú opuchnuté v dôsledku alergickej reakcie, sú tiež často svrbivé, takže domáce škrabanie alebo trenie tváre tiež upozorní majiteľov problému. Lekárska liečba našťastie poskytuje rýchle úľavu pre domáce zvieratá, ktoré trpia týmto nepríjemným príznakom.

Gastrointestinálne problémy
Zatiaľ čo sa najčastejšie spájajú s potravinami vyvolávajúcimi alergiu, z akéhokoľvek alergénu môže dôjsť k vracaniu a hnačke . Potraviny na báze bielkovín, ako je hovädzie mäso a mliečne výrobky, spôsobujú väčšiu pravdepodobnosť alergie pre domáce zvieratá ako na zrno. Zvieratá, ktoré sa stanú alergickými na určitú zložku potravín, môžu mať svrbenie, zvracanie a / alebo hnačku.

pes

Diagnóza potravinových alergií je zložitá a vyžaduje si diétu na predpis, ktorá pozostáva z nového zdroja bielkovín (ako zverina, králik alebo kačica) alebo hydrolyzovaného proteínu, čo je menej pravdepodobné, že spôsobí zápal v gastrointestinálnom trakte. Zvieratá s nesezónnou svrbivosťou spolu s vracaním alebo hnačkou by mali byť vyšetrené na potravinové alergie.

Mohlo by se vám také líbit: