Nedávno vyšla kniha 64 ročného trénera Arizony Cardinals, Bruca Ariansa, pod názvom Quarterback Whisperer, čo v preklade znamená Quarterbackov našepkávač. V knihe sa dozvieme aj o tom, že dva mesiace pred operáciou mu našli v bunkách obličiek rakovinu. Vo februári musel podstúpiť operáciu, kde mu aj odstránili časť obličky.

trenér

Bruce Arians v decembri minulého roku navštívil lekára, aby sa mu pozrel na pruh. Pri vyšetrovaní pomocou ultrazvuku mu diagnostikovali, u dospelých, najčastejšiu formu rakoviny obličiek. Rakovinu mu operovali len niekoľko týždňov po skončení sezóny Arizony Cardinals. O svojom boji s rakovinou sa vyjadril:

„Teraz vidím naozaj, že v živote nič nie je isté a treba si vážiť každý okamih, vychutnávať si život naplno každý deň. Odteraz by som chcel môj príbeh využiť ako príklad a nádej pre tých, ktorí s touto chorobou bojujú. Cítim, že ich boj s rakovinou je aj mojím bojom. V roku 2017 nebudem trénovať za seba, ale za všetkých, ktorí s touto zákernou chorobou bojujú. Teraz sa cítim naozaj vynikajúco, vrátila sa mi sila a mám plno energie. Zatiaľ to vyzerá tak, že chorobu mám za sebou. Som pripravený na jednu novú sezónu určite, možno aj na viac.“

Bruce Arians už s rakovinou skúsenosti bohužiaľ mal, keďže mu diagnostikoval v roku 2007 rakovinu prostaty. V roku 2013 mu našli rakovinou nakazené bunky v nose. Okrem rakoviny mal tiež viacero iných ochorení v posledných rokoch.

hráč

Stalo sa mu tiež viackrát, že buď pred alebo po zápase ho museli odviesť do nemocnice kvôli rôznym problémom, ale našťastie mu vtedy nezistili nič vážne. O tom sme sa ale na isto dozvedeli z týchto príhod trénera Cardinals, že dlho sa takýto životný štýl žiť nevypláca, veď nič nie je dôležitejšie ako zdravie. Tým pádom môžeme očakávať v blízkej budúcnosti, že Bruce Arians skončí s futbalom a bude si radšej užívať život v kruhu svojej rodiny.

Mohlo by se vám také líbit: